x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong Il are cancer

Kim Jong Il are cancer

de Sînziana Stancu    |    14 Iul 2009   •   00:00

Liderul nord-coreean Kim Jong Il suferă de cancer de pancreas, care îi ameninţă serios viaţa, fiind, după cum se pare, în stadiu avansat de evoluţie, potrivit informaţiilor vehiculate de presa sud-coreeană.



Aceste informaţii au apărut şi după ce postul de televiziune YTN din Seul a difuzat un documentar, citând surse ale serviciilor secrete şi mai multe oficialităţi sud-coreene şi chineze care au dezvăluit că medicii i-ar fi descoperit lui Kim cancerul de pancreas anul trecut, când l-au tratat după ce făcuse un infarct. De regulă, cancerul de pancreas se depistează în faza finală, iar în cazul lui Kim, dată fiind şi vârsta lui înaintată, medicii i-au mai dat cel mult cinci ani de viaţă.  

Agenţia de spionaj sud-coreeană nu a confirmat informaţiile despre Kim, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului Unificării a declarat că nu ştie nimic despre aceste rapoarte.

Totuşi, săptămâna trecută, când Kim şi-a făcut cea de-a doua apariţie publică într-un an, la comemorarea tatălui său - Kim Il Sung (fondatorul Coreii de Nord)  -, imaginile de televiziune îl înfăţişau slăbit, cu păr puţin pe cap şi cu buzele strâmbate într-o parte. Aceste imagini au alimentat din plin zvonurile care au mai circulat până acum, referitoare la o gravă boală a liderului nord-coreean.

×
Subiecte în articol: externe