x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Il are tren invizibil!

Kim Jong-Il are tren invizibil!

21 Ian 2011   •   10:49
Kim Jong-Il are tren invizibil!
Sursa foto: dvice.com/
147585-.jpgGraţie tehnologiilor avansate, trenul blindat al liderului nord-coreean Kim Jong-Il a devenit aproape invizibil pentru sateliţii-spion americani, relatează ziarul nipon Sankei Shimbun, citând surse de la Seul.

Între altele, trenul a fost acoperit cu un înveliş special, realizat după tehnologia stealth, adică este imposibil de detectat de radare, de senzori în infraroşu şi dispozitive de captare a sunetelor.

După cum relatează presa niponă, SUA încearcă să ţină sub observaţie, cu ajutorul sateliţilor spion şi avioanelor de mare altitudine, mişcările preşedintelui Coreii de Nord, care se deplasează doar cu maşina şi pe calea ferată. Nu o dată, serviciile secrete americane au încercat să intercepteze convorbirile telefonice purtate de Kim Jong-Il de la 'reşedinţa sa pe roţi', cum mai este numit trenul blindat al acestuia.

De-a lungul anilor, liderul de la Phenian a recurs la diverse strategeme pentru a înşela vigilenţa serviciilor secrete occidentale, punând în circulaţie copii ale trenului său blindat. De asemenea, conform ziarului sud-coreean JoongAng Ilbo, Phenianul încearcă în prezent să-şi extindă reţeaua de tuneluri subterane care leagă reşedinta lui Kim Jong Il de obiective de partid, militare şi guvernamentale.

Sursa: money.ro

×