x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-il, in vizita secreta in China

Kim Jong-il, in vizita secreta in China

20 Apr 2004   •   00:00

Presedintele nord-coreean, Kim Jong-il, se afla intr-o vizita in China neanuntata oficial nici la Beijing, nici la Phenian.

AFP aminteste ca, recent, Beijingul nu a exclus posibilitatea unei reuniuni la nivel inalt intre Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia, Rusia, SUA si China in jurul unei dezbateri despre programul nuclear al Phenianului.

FRICA DE AVION. Ieri in zori, presedintele a ajuns la Beijing, dupa o noapte de mers cu trenul proprietate personala. BBC comenteaza malitios ca dictatorului ii este frica sa zboare, motiv pentru care alege mereu varianta terestra pentru deplasarile sale. Din gara principala a orasului, a fost dus la resedinta unde omologul sau chinez, Hu Jintao, ii cazeaza pe „cei mai distinsi oaspeti". Potrivit AFP, trei autoturisme cu drapelul chinez in geam si escortate de circa 20 de masini ale politiei si ale armatei au fost vazute in zona Pietei Tianamen, indreptandu-se spre vestul capitalei.

Kim urma sa se intalneasca ieri cu Hu, pentru ca mai apoi sa viziteze cartierul Zhongguancun, zona hich-tech a Beijingului. Pe agenda liderului s-ar afla si intrevederi cu premierul Wen Jiabao, cu vicepresedintele Zeng Qinghong, cu presedintele Parlamentului Wu Bangguo si cu fostul presedinte chinez, Jiang Zemin.

Anca Aldea


Cheney este „deranjat mintal"

Cu cateva ore inainte ca delegatia Phenianului sa ajunga la Beijing, Coreea de Nord s-a grabit sa-l catalogheze pe numarul 2 de la Casa Alba ca fiind nebun. Vicepresedintele american Dick Cheney este„o persoana deranjata mintal, plina de ostilitate incorigibila" impotriva statului nord-corean. „Evaluarea" apartine unui purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Phenian, care a denuntat totodata acuzatiile SUA, potrivit carora Coreea de Nord are legaturi cu Al-Qaeda.

×
Subiecte în articol: externe