x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Il nu a respectat jurământul "orezului şi supei cu carne"

Kim Jong-Il nu a respectat jurământul "orezului şi supei cu carne"

de Sînziana Stancu    |    12 Ian 2010   •   00:00

Liderul nord-coreean este foarte trist pentru că nu a reuşit să îşi respecte jurământul pe care i l-a făcut tatălui său aflat pe patul de moarte, de a le asigura hrana zilnică tuturor concetăţenilor lui şi de a-i îmbrăca în haine de mătase.



Kim Jong-Il a recunoscut că nu a fost în stare nici până acum să îşi ţină jurământul făcut părintelui său, Kim Il Sung, care, la rândul lui, le promisese tuturor nord-coreenilor că le va asigura hrana de bază, orezul, precum şi o supă zilnică, cu carne. După atâtea decenii, nord-coreenii se bazează încă pe ajutoarele alimentare trimise din mila străinătăţii.

"În trecut, Kim Il Sung tot repeta că visul său este să poată hrăni poporul cu orez şi supă cu carne, să îl îmbrace în mătase şi să îl instaleze în case cu acoperiş din ţiglă. Dar noi nu am reuşit să îi îndeplinim visul nici până astăzi. Voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru ca oamenii noştri să se poată bucura de viaţă, îmbunătăţindu-le nivelul de trai în cel mai scurt timp posibil", promite, la rândul său, Kim Jong-Il, citat de cotidianul oficial Rodong Shinmun. Tatăl său le promisese prima dată nord-coreenilor toate acestea în 1946 şi îşi repeta promisiunea an de an, dar fără rezultate. Obiceiul pare să se fi transmis din tată-n fiu, pentru că, sub pretextul că îi continuă visul,  şi Kim Jong-Il repetă acelaşi lucru, dar pe un ton între încurajare şi căinţă. "Acum, ţara noastră a devenit o naţiune puternică din punct de vedere politic, ideologic şi militar, dar ştim că oamenii noştri au nevoie încă de multe alte lucruri", şi-a consolat recent poporul liderul nord coreean, după 16 ani de la moartea tatălui său.

×
Subiecte în articol: externe