x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un, călare pe un tanc de ziua sa. Noul lider de la Phenian, considerat "geniul geniilor" în strategie militară

Kim Jong-un, călare pe un tanc de ziua sa. Noul lider de la Phenian, considerat "geniul geniilor" în strategie militară

08 Ian 2012   •   09:55
Kim Jong-un, călare pe un tanc de ziua sa. Noul lider de la Phenian, considerat "geniul geniilor" în strategie militară

Coreea de Nord l-a celebrat duminica pe noul sau lider Kim Jong-un, cu ocazia aniversarii sale, difuzand un documentar in care fiul cel mic al lui Kim Jong-il, decedat in decembrie, este calificat drept "geniul geniilor" in materie de strategie militara.

Filmul difuzat de televiziunea publica il prezinta pe Kim Jong-un la comanda unui tanc si dand ordine soldatilor din fortele aeriene, terestre si maritime, potrivit Mediafax.

"Respectatul tovaras Kim Jong-un este perfect instruit in privinta tuturor strategiilor militare si demonstreaza calitati excelente de lider militar", afirma comentariul care insoteste imagini cu soldatii care sar de bucurie la vederea lui.

Kim Jong-un i-a succedat tatalui sau, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la varsta de 69 de ani. Kim Jong-un este nascut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodata care este anul nasterii sale. Expertii care studiaza aceasta tara estimeaza ca are peste 25 de ani si mai putin de 30.

×
Subiecte în articol: armata coreea de nord Kim Jong-un