x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

28 Oct 2022   •   09:32
Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat, vineri, două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, potrivit oficialilor militari sud-coreeni, citați de CNN. Incidentul are loc pe fondul îngrijorării legate de posibila derulare a unui nou test nuclear al Phenianului.

"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată" spre Marea Japoniei, a anunţat, inițial, Statul Major interarme sud-coreean (JCS), fără a oferi alte detalii. Incidentul intervine la puţin timp după o întrevedere între miniştrii adjuncţi ai Afacerilor Externe american, nipon şi sud-coreean, care s-au angajat să-şi întărească operaţiunile de descurajare în regiune.

Coreea de Sud şi SUA au avertizat de mai multe ori că Phenianul ar putea fi pe punctul de a realiza un nou test nuclear, pentru prima dată după 2017, după o serie de tiruri cu rachete balistice în ultimele săptămâni. O rachetă a survolat Japonia luna trecută, iar Coreea de Nord a afirmat apoi că a efectuat exerciţii nucleare tactice.

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un