x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim obligă Seulul să ia măsuri. Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

Kim obligă Seulul să ia măsuri. Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   11:15
Kim obligă Seulul să ia măsuri. Coreea de Sud va avea o unitate militară specializată în drone

Armata din Coreea de Sud va avea o unitate specializată în drone, ca urmare a incidentului de luni provocat de Coreea de Nord.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat marți că va urgenta procedurile privind crearea unei unități militare specializate în drone. Anunțul a fost făcut la o zi după un grav incident de securitate.

Cinci drone nord-coreene au trecut luni în Coreea de Sud, determinând Seulul să trimită avioane de vânătoare și elicoptere de atac și să încerce să le doboare. Militarii au tras aproximativ 100 de gloanțe dintr-un elicopter echipat cu o mitralieră, dar nu au reușit să doboare niciuna dintre dronele care au zburat deasupra mai multor orașe sud-coreene, inclusiv capitala Seul, timp de aproximativ cinci ore.

Incidentul a reaprins discuțiile legate de apărarea aeriană a Coreei de Sud, într-un moment în care țara se confruntă cu amenințările militare din Nord.

„Incidentul a arătat o lipsă substanțială a pregătirii și antrenamentului militarilor noștri din ultimii ani și a confirmat în mod clar necesitatea unei pregătiri și antrenamente mai intense", a declarat Yoon în cadrul unei reuniuni a cabinetului.

Yoon a pus lipsa de pregătire pe seama politicii „periculoase" a predecesorului său în privința Coreei de Nord, care s-a bazat pe „bunele intenții" ale vecinului și pe un pact militar intercoreean din 2018 care interzicea activitățile ostile în zonele de frontieră.

„Am planificat să înființăm o unitate de drone pentru a monitoriza și recunoaște principalele instalații militare nord-coreene și acum vom accelera planul cât mai mult posibil", a adăugat președintele.

Armata a oferit scuze pentru că nu a reușit să doboare dronele, despre care a spus că erau prea mici pentru a fi interceptate cu ușurință.

De asemenea, reprezentanții armatei au anunțat că vor investi în echipamente și tehnologie de bruiaj și radar și vor intensifica exercițiile de apărare aeriană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: coreea de sud drone