x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Klaus Iohannis a plecat în Egipt. Care este motivul vizitei președintelui român

Klaus Iohannis a plecat în Egipt. Care este motivul vizitei președintelui român

26 Oct 2021   •   12:40
Klaus Iohannis a plecat în Egipt. Care este motivul vizitei președintelui român

Președintele Klaus Iohannis face, miercuri, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitația omologului său, președintele Abdel Fattah El-Sisi.

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizita are loc în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

În cadrul discuțiilor, cei doi șefi de stat vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

De asemenea, președintele României va avea întrevederi și cu președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și cu președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis Egipt