x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, mesaj după decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei

Zelenski, mesaj după decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   17:15
Zelenski, mesaj după decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei
Sursa foto: Hepta

„Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru decizia de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot”, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică împotriva terorii aeriene rusești. Apreciez conducerea puternică a României și sprijinul de principiu pentru Ucraina. Este important faptul că acest pas consolidează securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa”, a postat Zelenski pe X.

„Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu mai fie nevoit să se confrunte cu acțiunile agresive ale Rusiei la scară mai mare în viitor”, adaugă președintele Ucrainei.

Membrii CSAT au decis joi donarea către Ucraina a unui sistem Patriot, cu condiția continuării negocierii cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național.

(sursa: Mediafax)

×