x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Knut, ursul senzaţie, rămâne la Grădina Zoologică din Berlin

Knut, ursul senzaţie, rămâne la Grădina Zoologică din Berlin

08 Iul 2009   •   00:00
Knut, ursul senzaţie, rămâne la Grădina Zoologică din Berlin

Pe 5 decembrie 2007 celebra un an de "cazare" în celebra Grădină Zoologică din Berlin. Apoi, Knut a fost chemat acasa de parcul zoologic din Neumuenster. Din acel moment, simpaticul urs polar a devenit motiv de gâlceavă în tribunale.



Grădina Zoologică din Berlin va putea să-l păstreze pe Knut, un urs polar în vârstă de aproape patru ani. După doi ani de ceartă juridică, instanţa a decis ca actualele gazde ale ursului să despăgubească cu 430 de mii de euro parcul similar din Neumuenster, nordul Germaniei, loc unde animalul a văzut lumina zilei.

Cearta dintre cele două parcuri zoologice s-a pornit la finele anului 2007. Văzând suucesul de care se bucură ursul polar în parcul din Berlin, conducerea instituţiei din Neumuenster a cerut ca acesta să fie trimis spre fosta sa casă - loc în care trăieşte şi tatăl său. De atunci a îceput un întreg tărăboi în tribunale, proprietarii din Neumuenster acuzănd berlinezii că i-au păcălit în ceea ce priveşte sumele încasate şi declarate de pe urma lui Kunut.

În afară de Knut, senzaţia mediatică de la Berlin, o altă imagine atrage în aceste zile vizitatorii aici. Este vorba despre o familie de struţi care abia s-a mărit. Cei şase struţi vor putea fi admiraţi de vizitatori spre sfârşitul acestei luni.

×
Subiecte în articol: externe