x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Koogle pentru evreii ultraortodocşi

Koogle pentru evreii ultraortodocşi

de Sînziana Stancu    |    14 Iun 2009   •   00:00

Evreii ultraortodocşi, cărora rabinii le-au interzis să navigheze pe internet, au acum posibilitatea de a accesa web-ul prin intermediul Koogle, un motor de căutare "kosher".



Yossi Altman, administratorul site-ului, a declarat că noua denumire Koogle a rezultat prin combinarea unui nume evreiesc cu Google. Site-ul pare să îndeplinească standardele rabinilor, care interzic accesul la internet, pentru a se asigura de faptul că credincioşii evită vizionarea de materiale cu conţinut sexual explicit, scrie Reuters.

Site-ul este disponibil la adresa http://www.koogle.co.il. Motorul de căutare îi direcţionează pe vizitatori către site-uri de ştiri şi cumpărături israeliene, filtrând şi în cazul acestora produsele pe care israelienii ultraortodocşi nu au voie să le aibă în locuinţe, cum ar fi televizoarele. "Aceasta este o alternativă kosher pentru ca evreii ultraortodocşi să poată naviga pe internet", a spus Altman.

Site-ul a fost dezvoltat în cadrul eforturilor de a-i încuraja pe rabinii care au dorit o soluţie care să satisfacă nevoia evreilor ultraortodocşi de a naviga pe internet, în special pentru servicii vitale, potrivit lui Altman. Pe site nu pot fi publicate conţinuturi de Sabatul evreiesc, când legile religioase interzic toate tipurile de activităţi şi afaceri, a adăugat Altman. "Dacă vrei să cumperi ceva de Sabat, se blochează şi nu te lasă să faci asta", a spus el

×
Subiecte în articol: externe