x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo: Ajutor financiar european condiţionat

Kosovo: Ajutor financiar european condiţionat

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00
Kosovo: Ajutor financiar european condiţionat
Sursa foto: SRDJAN ZIVULOVIC/

Uniunea Europeană con­di­ţio­nea­ză sprijinul financiar acordat pro­vinciei Kosovo, informează postul de radio Voice of America

Uniunea Europeană con­di­ţio­nea­ză sprijinul financiar acordat pro­vinciei Kosovo, informează postul de radio Voice of America, citat de pagina de internet a postului de radio B92 din Belgrad. Potrivit Voice of America, declaraţia apar­ţine premierului sloven, Janez Jansa (foto), care a precizat recent că “cei 27 de membri ai UE vor să controleze regiunea Kosovo în schimbul susţinerii financiare şi a unei misiuni de asistenţă formată din 2.000 de experţi”.

Slovenia, care deţine pre­şe­din­ţia semestrială a Uniunii până în iu­nie 2007, pregăteşte cu prudenţă terenul în vederea independenţei Kosovo, care pare inevitabilă, dar se aşteaptă la o misiune dificilă pentru a obţine o poziţie europeană co­mună pe această temă sensibilă, informează AFP. Premierul Jansa s-a ferit la începutul acestei săp­tă­mâni să pronunţe termenul de in­dependenţă pentru provincia separatistă sârbă, populată în proporţie de 90% de albanezi. În acest teritoriu albanofon “trebuie să acţioneze” ţările Uniunii Europene, a spus prim-ministrul sloven, amintind că Europa trebuie să ţină cont de alegerile prezidenţiale din Serbia, anunţate să se desfăşoare pentru data de 20 ianuarie.

×
Subiecte în articol: externe