x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo, recunoscut prin mită?

Kosovo, recunoscut prin mită?

de Irina Cristea    |    20 Mar 2009   •   00:00

Asupra Guvernului din Maldive planează bănuiala că a recunoscut independenţa provinciei Kosovo în schimbul unei sume consistente primite de la un albanez kosovar.

Potrivit paginii electronice a postului sârb B92, Parlamentul din Maldive a lansat o anchetă în acest sens. Primele informaţii arată că beneficiarii sumei de două milioane de dolari ar fi fost mai mulţi oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul de Externe, Ahmed Shaheed.

"FINANŢATORUL"
Banii ar fi provenit de la Behgjet Pacolli, un afacerist cu dublă cetăţenie (albaneză şi elveţiană), preşedintele unui partid de opoziţie din Kosovo şi considerat cel mai bogat albanez din lume. În declaraţia sa de avere pe anul 2006 figura suma de 420 de milioane de euro. Behgjet Pacolli este un fervent susţinător al recunoaşterii Kosovo drept stat.

Săptămâna trecută, el s-a aflat în Egipt la o conferinţă organizată de Liga Arabă, unde a făcut lobby pentru independenţă, transmite agenţia Tanjiug, citată de Mediafax. Autorităţile din Maldive, stat cu populaţie predominant musulmană, a recunsocut dependenţa declarată unilateral de Kosovo în februarie 2009.

×
Subiecte în articol: externe