x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlin: Elton John ar putea să îl întâlnească pe preşedintele Vladimir Putin, la Moscova

Kremlin: Elton John ar putea să îl întâlnească pe preşedintele Vladimir Putin, la Moscova

28 Mar 2016   •   18:38
Kremlin: Elton John ar putea să îl întâlnească pe preşedintele Vladimir Putin, la Moscova

Cântăreţul britanic Elton John s-ar putea întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, în timpul vizitei pe care o va face în luna mai la Moscova, dacă programele celor doi se vor armoniza, pentru a discuta despre respectarea drepturilor homosexualilor în Rusia, au anunţat, luni, responsabilii de la Kremlin.

Preşedintele Vladimir Putin i-a telefonat lui Elton John în luna septembrie, pentru a-i spune că este de acord cu întâlnirea pe care artistul i-o solicitase, pentru a discuta despre îngrijorările lui legate de drepturile homosexualilor din Rusia, informează Reuters.

"Atunci când au vorbit la telefon acum câteva luni, au căzut de acord… că vor avea o întâlnire în timpul vizitei lui Elton John la Moscova”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, într-o teleconferinţă cu jurnaliştii, preluată de Reuters.

”O astfel de întâlnire nu poate fi exclusă, dacă sunt stabilite datele exacte ale şederii lui Elton John şi dacă agenda preşedintelui o va permite”, a precizat acesta.

Elton John, în vârstă de 69 de ani, va concerta la Moscova pe 30 mai, în cadrul turneului său mondial. Înainte de a ajunge la Moscova, artistul este aşteptat să susţină un concert într-un palat de gheaţă din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia şi locul de naştere al lui Putin.

Statele occidentale şi activişti ai drepturilor omului au criticat Rusia pentru felul în care îi tratează pe homosexuali, iar Elton John a luat poziţie faţă de o lege din 2013, care interzice ”propaganda homosexuală” în rândul minorilor.

Site-urile online vând bilete pentru concertul lui Elton John la Moscova la preţuri care ajung la 88.000 de ruble, echivalentul a 1.287 de dolari.

În 2015, doi prezentatori de radio din Rusia au organizat o farsă, telefonându-i artistului britanic, pretinzând că erau preşedintele Putin şi un traducător al acestuia. La o săptămână după acel incident stânjenitor, Vladimir Putin a discutat la telefon cu artistul britanic.

Elton John este un cântăreţ, compozitor şi pianist britanic, care, într-o carieră impresionantă de peste cinci decenii, a câştigat cinci premii Grammy, un premiu Tony, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. Albumele sale s-au vândut în peste 450 de milioane de copii pe plan mondial. Începând cu anii 1980, s-a implicat intens în lupta împotriva SIDA, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994, şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin elton john