x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul reacționează la afirmațiile "șocante" ale premierului polonez la adresa lui Vladimir Putin

Kremlinul reacționează la afirmațiile "șocante" ale premierului polonez la adresa lui Vladimir Putin

13 Mai 2022   •   16:00
Kremlinul reacționează la afirmațiile "șocante" ale premierului polonez la adresa lui Vladimir Putin
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Kremlinul ia atitudine la afirmațiile șocante ale premierului polonez Mateusz Morawiecki care îl consideră pe Vladimir Putin mai periculos decât Hitler și Stalin și a făcut la apel pentru a "smulge din rădăcină" "ideologia monstruoasă" a Rusiei, scrie Reuters.

"Aceasta este chintesenţa urii împotriva ruşilor care, regretabil, a infectat ca o metastază întreaga conducere poloneză şi, în multe feluri, societatea poloneză. Această declaraţie şocantă este, din nefericire, isterică şi inacceptabilă", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Morawiecki a declarat că Vladimir Putin este chiar mai periculos decât Hitler sau Stalin din cauza tehnologiei militare avansate de care dispune, potrivit publicației britanice Telegraph.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Polonia a devenit una dintre vocile cele mai vehemente la adresa Moscovei, susținând impunerea de sancțiuni mai dure, a expulzat 45 de diplomați ruși și susține trimiterea de armament greu pe front. Totodată, ambasadorul rus în Polonia a fost victima unui incident, la începutul acestei săptămâni, fiind stropit cu vopsea roșie de către protestatari anti-război. 

 

×
Subiecte în articol: Polonia Rusia