x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La 5 ani, simte nevoia să mestece în permanenţă! Vezi afecţiunea de care suferă micuţul Zach şi "meniul" acestuia

La 5 ani, simte nevoia să mestece în permanenţă! Vezi afecţiunea de care suferă micuţul Zach şi "meniul" acestuia

24 Mai 2012   •   17:58
La 5 ani, simte nevoia să mestece în permanenţă! Vezi afecţiunea de care suferă micuţul Zach şi "meniul" acestuia

Calvarul familiei Tahir a inceput in 2010, atunci cand micutul Zach a fost diagnosticat cu autism, afectiune insotita de o alta boala, pica, anomalie care presupune ca baietelul simte nevoie sa mestece in permanenta, fara a putea face diferenta intre produsele alimentare si obiecte necomestibile.

Ceea ce inseamna ca Zach mananca, potrivit tabloidului The Sun, tot ce ii pica in mana, de la obiecte de incaltaminte pana la tencuiala de pe pereti si tamplaria PVC a geamurilor locuintei aflata intr-o suburbie din Manchester.

"Are o energie iesita din comun si necesita o atentie sporita in orice clipa", povesteste, disperata, Rachel Tahir, mama copilului, care spune ca fiul sau nu doarme mai mult de patru ore pe noapte.

Recent, familia a organizat o actiune de strangere de fonduri prin care spera sa adune 15.000 de lire sterline, suma care sa le permita construirea unei incaperi speciale, cu pereti din plexiglas si geam securizat, in care Zach sa incerce sa isi tempereze impulsul de a mesteca orice.

×
Subiecte în articol: copil Marea Britanie autism