x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Fort Hood nu a fost complot terorist

La Fort Hood nu a fost complot terorist

08 Noi 2009   •   00:00

Anchetatorii americani au conchis că atacul armat de la baza militară Fort Hood nu face parte dintr-un complot terorist, după două zile de investigaţii, a relatat New York Times, în ediţia electronică de duminică.

Anchetatorii consideră mai curând că maiorul Nidal Malik Hasan, psihiatrul militar acuzat pentru acest atac, a acţionat sub presiuni emoţionale, ideologice şi religioase, potrivit unor oficiali federali informaţi despre investigaţie. Anchetatorii nu au exclus posibilitatea ca Hasan să fi crezut că îndeplineşte o misiune extremistă sinucigaşă. Ei au sugerat că acesta ar fi putut suferi de probleme emoţionale exacerbate de tensiunea activităţii sale de consiliere cu veterani ai războaielor din Irak şi Afganistan, care revin de pe câmpul de luptă cu probleme psihiatrice grave. Oficialii au declarat că verificările computerului lui Hasan arată că acesta a intrat pe site-uri care susţin ideologii islamice radicale şi că a corespondat pe e-mail cu persoane având viziuni similare, unele aflate probabil în străinătate.

În plus, ei cred că acesta a postat mesaje pe internet care justificau atacurile sinucigaşe. Oficialii consideră că este improbabil să apară complici. Investigatorii de la FBI şi din cadrul armatei suspectează că Hasan ar fi putut folosi mai multe conturi de e-mail şi identităţi fictive şi că ar fi putut distruge documente înaintea atacului, ceea ce ar sugera un act deliberat şi nu o izbucnire a unei persoane cu probleme mentale. (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe