x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La o zi de la manifestarea sângeroasă, Fraţii Musulmani fac apel din nou susţinătorilor lor să protesteze

La o zi de la manifestarea sângeroasă, Fraţii Musulmani fac apel din nou susţinătorilor lor să protesteze

15 Aug 2013   •   14:30
La o zi de la manifestarea sângeroasă, Fraţii Musulmani fac apel din nou susţinătorilor lor să protesteze

Fraţii Musulmani, confreria din care provine preşedintele demis Mohamed Morsi, le-au cerut joi susţinătorilor lor să protesteze la Cairo, la o zi de la dispersarea sângeroasă a reuniunilor lor de către forţele de ordine, relatează AFP. Acest apel generează temeri privind o nouă izbucnire a violenţelor în această ţară care a cunoscut, miercuri, cea mai sângeroasă zi din istoria sa recentă, cu peste 460 de morţi şi 3.572 de răni, potrivit unui bilanţ oficial.

După dispersarea, miercuri, a două tabere ale lor din Cairo, dintre care cea din piaţa Rabaa al-Adawiya, susţinătorii preşedintelui demis de armată la 3 iulie cer participarea la un marş care să înceapă la moscheea Imane, situată în centrul acestei pieţe, pentru a denunţa moarta a circa 100 de manifestanţi în atacul de miercuri.

În această moschee, devenită cartierul general al Fraţilor Musulmani care nu au fost arestaţi, aproximativ 100 de cadavre se aflau în continuare, joi dimineaţa, la morga improvizată. Bilanţul oficial menţionează 137 de morţi la Rabaa.

Poliţia şi armata au luat cu asalt, miercuri, cele două pieţe din capitală ocupate de susţinătorii lui Morsi de peste o lună, provocând ciocniri şi în restul ţării.

În urma violenţelor, a fost instituită stare de urgenţă timp de o lună şi au fost impuse restricţii de circulaţie în jumătate din ţară în intervalul orar 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).

×