x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La portile sfarsitului

La portile sfarsitului

de Delia Zahareanu    |    17 Ian 2007   •   00:00
La portile sfarsitului
MURIBUND - Dupa trei operatii ratate, Castro nu mai are sanse de recuperare
Presedintele Cubei se afla intr-o stare foarte grava dupa ce operatiile pentru remedierea afectiunii sale digestive au esuat, scrie cotidianul spaniol El Pais. Havana insa infirma informatiile.

Cotidianul spaniol El Pais relateaza ca Fidel Castro se afla in stare grava, dupa ce seria de trei operatii pentru rezolvarea afectiunii intestinale de care sufera El Lider Maximo, in varsta de 80 de ani, a esuat. Ziarul madrilen citeaza in sprijinul afirmatiilor sale surse anonime din cadrul Spitalului Gregorio Maranon. Institutia din capitala Spaniei a furnizat Havanei asistenta medicala in persoana sefului sectiilor de chirurgie, doctorul Jose Luis Garcia Sabrido, care in decembrie s-a deplasat in Cuba pentru a efectua o operatie de redresare a starii grave date de complicatiile diverticulitei (o infectie a colonului) de care sufera Castro, relateaza Associated Press.

DIAGNOSTIC. Desi initial s-a crezut ca dictatorul cubanez are cancer de colon, autoritatile de la Havana au infirmat insistent acest scenariu, declarand ca Fidel se afla in convalescenta dupa operatia din iulie 2006, pentru redresarea unei afectiuni a sistemului digestiv. Insa dupa doua operatii succesive, starea liderului revolutiei cubaneze s-a agravat, diverticulita de care suferea degenerand in peritonita. Deplasarea lui Garcia Sabrido in Cuba, in decembrie anul trecut, s-a facut tocmai pentru a interveni chirurgical pentru curatarea membranelor organelor digestive, afectate de aceasta complicatie.

REACTII. "Este inca o minciuna si nu vom discuta despre asa ceva. Daca are cineva autoritatea sa vorbeasca despre boala lui Castro, atunci aceasta este Havana", a declarat sub conditia anonimatului un diplomat cubanez, citat de Associated Press. Dictatorul se pare ca este hranit intravenos, avand in vedere ca pierde printr-o rana in medie un litru de fluide nutritive pe zi.

×
Subiecte în articol: externe