x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Vancouver se lansează primul sistem de închiriere de biciclete

La Vancouver se lansează primul sistem de închiriere de biciclete

24 Feb 2016   •   18:38
La Vancouver se lansează primul sistem de închiriere de biciclete

Autorităţile din oraşul canadian Vancouver au prezentat primul sistem de închiriere de biciclete al oraşului, care va intra în funcţiune în această vară, după ce mai multe oraşe din America de Nord au adoptat deja acest mijloc de transport ecologic, relatează AFP.

Potrivit autorităţilor, 1.500 de biciclete vor fi disponibile pentru locuitori în 150 de staţii de biciclete din oraş.

Clasat pe primul loc într-un top al oraşelor din America de Nord în ceea ce priveşte calitatea vieţii, după un clasament al firmei americane Mercer, capitala economică a provinciei British Columbia a mai încercat o dată să lanseze un astfel de proiect în 2009, însă a renunţat.

Actualul proiect, care va oferi 1.000 de biciclete începând din 15 iunie şi alte 500 înainte de sfârşitul verii, a necesitat o investiţie de 5,5 milioane de dolari canadieni (3,3 milioane de euro) şi va fi gestionat de o companie privată.

Un abonament lunar va costa 20 de dolari (13 euro), iar unul zilnic 5 dolari (3,2 euro). Fiecare bicicletă va avea montat pe ghidon un terminal care permite utilizatorilor să plătească direct tranzacţia cu cardul de credit sau prin telefonul mobil.

Prin acest proiect, Vancouver se alătură altor mari oraşe din America de Nord, cu o reţea similară de biciclete, cum ar fi Montreal, Toronto, New York sau Washington, acesta din urmă dispunând din 2013 de o reţea de 6.000 de biciclete. AGERPRES

×