x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Laos / O britanică poate fi executată pentru trafic de droguri

Laos / O britanică poate fi executată pentru trafic de droguri

04 Mai 2009   •   00:00

O femeie britanică, însărcinată, ar putea fi pedepsită cu moartea prin executare dacă va fi condamnată pentru trafic de droguri; ea ar putea fi judecată astăzi în Laos, deşi abia marţi se va putea întâlni pentru prima dată cu un avocat, arată organizaţia britanică de apărare a drepturilor omului Reprieve.



Samantha Orobator, în vârstă de 23 de ani, se află în închisoare în Laos din august 2008, când a fost acuzată de trafic de droguri după ce în bagajul ei a fost descoperită o jumătate de kilogram de heroină.

Tânăra nu a avut până acum acces la un avocat, a declarat duminică un reprezentant al grupului Reprieve, care a trimis-o pe avocata Anna Morris pentru a încerca s-o ajute pe Orobator. Morris a declarat duminică pentru Associated Press că a primit permisiunea de a se întâlni cu tânăra marţi, pentru prima dată. Reprezentanţii Samanthei Orobator spun însă că au informaţii potrivit cărora procesul ar putea începe cu o zi mai devreme, luni. "Am înţeles că i s-a spus că procesul va începe luni", a declarat Morris, care a adăugat că acest lucru nu este confirmat încă şi că situaţia este tensionată deoarece tânăra, care este şi însărcinată, nu ştie ce se va întâmpla în continuare.

Orobator a fost închisă cu luni înainte ca guvernul britanic să afle de detenţie. Ulterior, femeia a fost vizitată de diplomaţi britanici şi de medici.

×
Subiecte în articol: externe