x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcția de premier al Franței

Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcția de premier al Franței

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2024   •   00:40
Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcția de premier al Franței

Marine Le Pen neagă implicarea în numirea lui Michel Barnier în funcția de premier, sugerând că în Franța ar trebui organizat un referendum.

Lidera de extremă dreapta Marine Le Pen a negat, duminică, orice implicare în numirea lui Michel Barnier în funcția de premier al Franței, respingând informațiile apărute în presă, informează AFP.

Potrivit speculațiilor din presa franceză, ea i-ar fi garantat președintelui Emmanuel Macron că partidul pe care îl conduce nu va susține o moțiune de cenzură împotriva noului premier.

După săptămâni întregi de incertitudine, Macron l-a desemnat joi pe Barnier, fost ministru de externe și negociator al Brexit-ului pentru Uniunea Europeană. Decizia vine după alegerile anticipate din iunie-iulie, care au dus la un parlament fragmentat.

Cu toate acestea, analiștii avertizează că Franța ar putea traversa o perioadă de instabilitate, deoarece poziția lui Barnier este considerată fragilă, fiind dependentă de sprijinul partidului naționalist condus de Le Pen, Adunarea Națională (RN).

Le Pen a declarat că partidul său nu va face parte din noul guvern și a sugerat organizarea unui referendum pe subiecte precum migrația, sănătatea și securitatea.

Totodată, a ținut să menționeze că va analiza cu atenție tot ceea ce face Barnier și nu va ezita să sprijine o moțiune de cenzură dacă interesele francezilor vor fi ignorate.

(sursa: Mediafax)

×