x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lege contra răsfăţului: 500 de euro pentru tinerii care pleacă de la părinţi

Lege contra răsfăţului: 500 de euro pentru tinerii care pleacă de la părinţi

25 Ian 2010   •   00:00

Ministrul italian al Administraţiei Publice, Renato Brunetta, a propus acordarea a 500 de euro pe lună tinerilor care acceptă să părăsească domiciliul părinţilor şi încetează a mai sta pe capul acestora.

Ministrul Brunetta propusese, săptămâna trecută, ca tinerii să fie obligaţi prin lege să plece din casa părinţilor, aminteşte AFP. Ulterior, el a părut să bată în retragere, invocând o "simplă provocare lucidă". Dar duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, Domenica In, Brunetta a relansat ideea, propunând acordarea a 500 de euro pe lună, constând în "scutiri, reducerea chiriilor, împrumuturi", pentru a-i ajuta pe tineri să se mute de la părinţi.

Reacţia Guvernului lui Silvio Berlusconi a venit la scurt timp, calificând propunerea drept o "idee pur personală a ministrului, care nu a rezultat în urma unui acord guvernamental".

Pentru finanţarea acestui proiect, Brunetta a propus "acţionarea asupra pensiilor celor care se retrag la 55 de ani, deoarece trebuie acordat un ajutor mai mic părinţilor şi mai mare copiilor". "Italia este plină de tineri foarte capabili, care îşi asumă riscuri şi doresc să fie liberi. Noi, părinţii, suntem cei responsabili" pentru faptul că ei rămân în casa părintească adesea până la 30 de ani şi uneori până la 40, a adăugat Brunetta.

Opoziţia de stânga şi sindicatele s-au declarat scandalizate, deoarece ideea ar genera "conflicte între generaţii". (MFM)

×
Subiecte în articol: externe