x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legislative - Rezultate strănse la Kiev

Legislative - Rezultate strănse la Kiev

de Anca Aldea    |    03 Oct 2007   •   00:00
Legislative - Rezultate strănse la Kiev
Sursa foto: SERGEI SUPINSKY/

Partidul Regiunilor, al cărui bazin electoral se află in zona de est a Ucrainei, adică exact acolo unde majoritatea locuitorilor sunt ruşi, a reuşit să se detaşeze de formaţiunea Blocul Iulia Timoşenko.

Partidul premierului ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi-a mărit avantajul faţă de formaţiunile rivale in alegerile legislative, obţinănd 34,18% din sufragiile exprimate duminică.

Rezultatele dat publicităţii ieri de Comisia Electorală Centrală (CEC) au fost obţinute după numărarea a cel puţin 94% din voturi, relatează Reuters. CEC a anunţat că formaţiunea fostului premier Iulia Timoşenko a inregistrat 30,81% din opţiunile electoratului, iar Partidul Ucraina Noastră, al preşedintelui Viktor Iuşcenko, a obţinut 14,27%.

Alte formaţiuni cu şanse de intrare in Parlament, pentru că au depăşit pragul electoral de trei procente necesar pentru a fi reprezentate in Parlament, sunt Partidul Comunist (5,37%) şi Blocul Litvin (3,98%), in timp ce Partidul Socialist nu a fost creditat decăt cu 2,95% din voturi.

×
Subiecte în articol: externe