x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liberation: în România, războiul şefilor a intrat în prelungiri

Liberation: în România, războiul şefilor a intrat în prelungiri

31 Iul 2012   •   07:30
Liberation: în România, războiul şefilor a intrat în prelungiri

"Ca dupa fiecare scrutin in care e implicat, Traian Basescu isi striga triumfal victoria. Dar, de data aceasta, succesul sau e mare cat o infrangere. Peste 7 milioane de romani s-au pronuntat in favoarea plecarii lui si presedintele scapa de destituire doar gratie regulii impuse de Curtea Constitutionala, care a fixat un prag de participare de 50 %. Astazi e gata sa se intoarca la Cotroceni, palatul prezidential, si spune ca a inteles supararea milioanelor de romani care ii sint ostili, scrie Liberation, conform RFI.

In schimb, L'Humanite considera invalidarea referendumului drept un esec al lui Victor Ponta si scrie ca degeaba tot subliniaza premierul roman ca din cei 46% care au votat duminica majoritatea covarsitoare l-a vrut debarcat pe Traian Basescu.

"Din momentul in care a preluat sefia Guvernului – odata cu numirea in functie de catre acelasi presedinte pe care l-a vrut suspendat – demiterea lui Basescu a reprezentat principalul scop al Executivului sustinut de USL. L-a acuzat pe presedinte ca ar fi incalcat Constitutia prin masurile de austeritate luate in acord cu FMI si BM. Curtea Constitutionala nu a fost de aceeasi parere, dar Ponta nu s-a oprit nici acolo. Astazi, dupa ce n-a reusit sa-l debarce pe Basescu, nici macar nu-si poate recunoaste infrangerea. Insista ca opt milioane de romani i se opun presedintelui. Si raspunde la o oferta de reconciliere cu un refuz nebenefic pentru Romania", mai scrie publicatia franceza.

×