x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia, bombardată pentru a cincea noapte consecutiv

Libia, bombardată pentru a cincea noapte consecutiv

24 Mar 2011   •   10:00
Libia, bombardată pentru a cincea noapte consecutiv
Sursa foto: /Reuters

Coaliţia a condus, noaptea trecută, raiduri aeriene asupra capitalei Tripoli. Tirurile apărării antiaeriene şi motoarele avioanelor de vânătoare au fost auzite deasupra oraşului.

O explozie puternică s-a produs la o bază a forţelor terestre libiene în regiunea Tajura, la 32 de kilometri est de Tripoli, potrivit unui jurnalist AFP, care însă nu a precizat originea exploziei.

Agenţia oficială libiană Jana a anunţat că raidurile coaliţiei internaţionale asupra periferiei de est a oraşului Tripoli, aseară, "au vizat un cartier rezidenţial", provocând "moartea unui număr important de persoane printre civili".

Lupte grele se duc şi în oraşul Ajdabiya, esenţial pentru controlul estului Libiei. Potrivit CNN, forţele coaliţiei au decis să deschidă focul asupra trupelor de sol loiale lui Gaddafi, dar nu pot face acest lucru decât atunci când soldaţii se retrag din zonele urbane.

La Misrata, situaţia rămâne disperată. Oamenii care au putut să intre în contact cu restul lumii prin intermediul Internetului descriu scene de groază. Spitalul principal a fost atacat aseară cu armament greu, iar peste 400 de persoane sunt încă baricadate în clădire. 95 de persoane au fost ucise în oraş în ultimele şapte zile.

Într-un interviu acordat CNN, liderul forţelor militare rebele a cerut ajutorul comunităţii internaţionale: "Ne-am prezentat cererea unui număr de naţiuni, o listă de arme pe care le cerem, dar până acum nu am primit nimic. Iar acest lucru este necesar, desigur, mai ales pentru Misrata. Oraşul Mistrata este distrus, iar ei au nevoie de arme".

Regimul de la Tripoli neagă atacurile din Misrata şi continuă să ceară încetarea agresiunlor auspra Libiei.

×