x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia: Prioritatea CNT este de a recompensa ţările care i-au sprijinit pe rebelii libieni

Libia: Prioritatea CNT este de a recompensa ţările care i-au sprijinit pe rebelii libieni

de Agerpres    |    25 Aug 2011   •   16:41

Moustapha Abdeljalil, liderul Consiliului National de Tranzitie (CNT), organul politic al rebelilor, a promis joi sa recompenseze statele care au ajutat Libia, in functie de sprijinul pe care l-au acordat rebelilor, informeaza AFP.

"Promitem sa favorizam tarile care ne-au ajutat, in special in procesul de dezvoltare al Libiei. Le vom trata in functie de sprijinul pe care ni l-au oferit", a declarat Moustapha Abdeljalil in cadrul unei conferinte de presa la Benghazi. El si-a exprimat de asemenea recunostinta fata de statele care au participat la operatiunile NATO din Libia si fata de cele care au deblocat fondurile libiene inghetate in strainatate.
Liderul CNT a anuntat de asemenea preluarea de catre rebeli a unei cantitati de petrol "suficiente pentru nevoile intregii tari" din rafinaria de la Zawiyah, la 40 de km vest de Tripoli.
In ceea ce priveste situatia din capitala, el a denuntat 'actiunile violente', opera sustinatorilor lui Muammar Gaddafi infiltrati in randul rebelilor.
Totodata, a anuntat Moustapha Abdeljalil, "alti sase membri ai CNT se vor deplasa vineri la Tripoli pentru a pregati instalarea guvernului", in conditiile in care mai multi membri ai consiliului sunt deja in capitala.

×