x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lider al teroriștilor din Stat Islamic, ucis de SUA

Lider al teroriștilor din Stat Islamic, ucis de SUA

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   10:30
Lider al teroriștilor din Stat Islamic, ucis de SUA

Un lider al grupării Stat Islamic, identificat drept Bilal al-Sudani, şi "aproximativ zece persoane" care aveau legături cu organizaţia teroristă au fost ucise într-un raid american în Somalia, a anunţat administrația Biden, informează AFP.

"Al-Sudani era responsabil cu încurajarea prezenţei în creştere a grupării Stat Islamic în Africa şi cu finanţarea operaţiunilor sale în întreaga lume, inclusiv în Afganistan", a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, Lloyd Austin.
Această operaţiune, pregătită de "câteva luni", nu a provocat victime în rândul populaţiei civile şi nici în rândul armatei americane, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă în timpul unui interviu acordat jurnaliştilor.

Acesta a spus că raidul a fost precedat de "repetiţii ample" ale forţelor americane, în locuri "construite special" pentru a imita terenul pe care a avut loc, o peşteră aflată în munţii din nordul Somaliei."Am fost pregătiţi să îl capturăm pe al-Sudani", a spus acesta.

"Preşedintele Joe Biden a spus foarte clar că suntem hotărâţi să găsim şi să eliminăm toate ameninţările teroriste la adresa Statelor Unite şi a poporului american oriunde s-ar afla, chiar şi în cele mai îndepărtate locuri", a susţinut un alt oficial de la Casa Albă.

Potrivit Reuters, operaţiunea a fost aprobată de preşedintele Joe Biden la începutul acestei săptămâni şi a fost dusă la îndeplinire în ultimele 24 de ore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: lider stat islamic ucis de sua