x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Orientul Mijlociu: Liderii G7 condamnă fără echivoc atacul direct și fără precedent al Iranului împotriva Israelului

Război în Orientul Mijlociu: Liderii G7 condamnă fără echivoc atacul direct și fără precedent al Iranului împotriva Israelului

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   00:20
Război în Orientul Mijlociu: Liderii G7 condamnă fără echivoc atacul direct și fără precedent al Iranului împotriva Israelului
Sursa foto: Hepta/G7

Liderii G7 au dat duminică o declarație comună după o întrunire video în care au discutat despre atacul Iranului asupra Israelului.

Într-o declarație comună dată după atacul Iranului asupra Israelului, liderii G7 condamnă acțiunea Teheranului.

"Noi, liderii G7, condamnăm fără echivoc, în termenii cei mai fermi, atacul direct și fără precedent al Iranului împotriva Israelului. Iranul a trimis sute de drone și rachete spre Israel. Israelul, cu ajutorul partenerilor săi, a împiedicat atacul.
Ne exprimăm solidaritatea și sprijinul deplin față de Israel și poporul său și ne reafirmăm angajamentul față de securitatea acestuia”, au arătat liderii G7, potrivit Reuters.

Prin acțiunile sale, Iranul a făcut un pas în plus spre destabilizarea regiunii și riscă să provoace o escaladare regională incontrolabilă. Acest lucru trebuie să fie evitat, consideră liderii G7.

”Vom continua să depunem eforturi pentru a stabiliza situația și a evita o nouă escaladare. În acest spirit, cerem Iranului și reprezentanților săi să înceteze atacurile și suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare acum și ca răspuns la alte inițiative destabilizatoare. De asemenea, ne vom consolida cooperarea pentru a pune capăt crizei din Gaza, inclusiv prin continuarea eforturilor în vederea unei încetări imediate și durabile a focului și a eliberării ostaticilor de către Hamas, precum și pentru a oferi asistență umanitară sporită palestinienilor care au nevoie", au mau arătat liderii G7.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Orientul Mijlociu razboi g7