x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii lumii anunta ca au primit invitatii de la Obama pentru 29 septembrie la ONU. La Cotroceni a sosit invitatia?

Liderii lumii anunta ca au primit invitatii de la Obama pentru 29 septembrie la ONU. La Cotroceni a sosit invitatia?

de Dan Constantin    |    25 Aug 2015   •   07:51
Liderii lumii anunta ca au primit invitatii de la Obama pentru 29 septembrie la ONU. La Cotroceni a sosit invitatia?

Presedinti si premieri din numeroase tari au primit din partea Presedintelui Obama invitatii la un summit pe tema luptei impotriva ISIL si a terorismului.World Leaders Summit se va desfasura in 29 septembrie la sediul ONU din New York in marja sesiunii de toamna a Adunarii Generale a organizatiei.

Cei invitati au inceput sa confirme invitatiile. La Belgrad, conform B-92 news, Premierul Vucic a transmis o scrisoare de raspuns Presedintelui Statelor Unite.

Summitul din 29 septembrie initiat de presedintele Statelor Unite a fost anuntat in presa internationala pe surse diplomatice inca din prima decada a lunii august.Acum un an Obama a anuntat de la tribuna Adunarii Generale ONU declansarea unei largi actiuni impotriva Statului Islamic.

Informatii de presa anunta ca Presedintele Iohannis va participa la sesiunea Adunarii Generale ONU in cadrul unei vizite in SUA in perioada 23-29 septembrie.Administratia prezidentiala nu a emis insa pana in 25 august un comunicat in acest sens. Nu este clar daca si Presedintele Romaniei a primit invitatie de la Presedintele Obama pentru summitul din 29 septembrie, data la care dl Iohannis s-ar afla in ultima zi a vizitei in SUA.
Singura mentiune pe site-ul oficial al Presedintiei Romaniei care face trimitere spre o activitate antiterorista este o precizare din 21 august referitoare la achizitionarea unor echipamente de protectie si securitate pentru SPP care sa inlocuiasca tehnica veche de la punctele de acces la Cotroceni.  

×
Subiecte în articol: barack obama