x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii politici, despre moartea lui bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume

Liderii politici, despre moartea lui bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume

02 Mai 2011   •   09:47
Liderii politici, despre moartea lui bin Laden: O uşurare pentru întreaga lume
Sursa foto: /EPA
163265-.jpgBarack Obama a anunţat că liderul grupării teroriste Al Qaeda, Osama Bin Laden, a fost ucis de forţele americane. Mii de oameni s-au adunat în faţa Casei Albe într-o manifestaţie de bucurie, la aflarea veştii că Osama Bin Laden a fost ucis. Liderii politici americani au comentat şi ei eliminarea celui mai căutat lider terorist din lume.

Fostul preşedinte George W. Bush, cel care s-a confruntat direct cu atacul terorist pus la cale de Bin Laden, i-a felicitat, printre primii, pe militarii care au îndeplinit misiunea eliminării acestuia.

"Acest succes remarcabil reprezintă o victorie pentru America, pentru oamenii iubitori de pace din toată lumea şi pentru toţi cei care au pierdut persoane dragi la 11 septembrie 2001", a spus Bush.

Premierul britanic David Cameron a reamintit că Osama purta răspunderea pentru unele din cele mai grave atentate din istoria omenirii.

"Ştirea morţii lui Osama Bin Laden va aduce o mare uşurare în întreaga lume. Este un mare succes că a fost găsit şi nu va mai fi în măsură să-şi continue campania mondială de teroare", a declarat premierul britanic.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, crede că moartea lui Bin Laden va aduce oarecare alinare celor ce şi-au pierdut rude sau prieteni la 11 septembrie, chiar dacă suferinţa lor nu va putea dispărea.

"La 11 septembrie 2001, ne-am dat cuvântul de americani că nimic nu ne va opri până ce îl vom captura sau ucide pe Osama Bin Laden. Prin contribuţia a milioane de oameni, dintre care unii au făcut sacrificiuul suprem pentru ţară, ne-am ţinut de cuvânt", a spus şi Bloomberg.

×
Subiecte în articol: osama bin laden ucis