x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul din Myanmar consideră corectă sentinţa celor doi jurnalişti Reuters

Liderul din Myanmar consideră corectă sentinţa celor doi jurnalişti Reuters

13 Sep 2018   •   13:05
Liderul din Myanmar consideră corectă sentinţa celor doi jurnalişti Reuters

Liderul din Myanmar, Aung San Suu Kyi, a apărat vehement sentinţa celor doi jurnalişti Reuters, condamnaţi la şapte ani de închisoare, după ce au scris despre masacrul asupra musulmanilor rohingya din statul Rahkine, notează The Guardian.

Aung San Suu Kyi a vorbit foarte puţin despre acest caz, care a fost condamnat la nivel internaţional, fiind privit ca un abuz al puterii şi o reprimare a libertăţii de exprimare. Însă, în primele sale comentarii publice de la verdictul pentru jurnaliştii Wa Lone şi Kyaw Soe Oo, de săptămâna trecută, Aung San Suu Kyi insistă că sentinţa lor este una justificată. De asemnea, aceasta a menţionat că sentinţa “nu are nicio legătură cu libertatea de exprimare”, cei doi nefiind arestaţi pentru că sunt jurnalişti, ci pentru că au încălcat o lege privind secretele de stat.

Cei doi jurnalişti, cât şi comunitatea internaţională, au spus că sentinţa a fost dată pentru că anchetau abuzurile şi crimele în masă asupra musulmanilor rohingya, înfăptuite de armata din Myanmar. Violenţele, despre care ONU a spus că sunt un genocid şi o epurare etnică, au obligat peste 700.000 de musulmani rohingya să-şi părăsească locuinţele şi să treacă graniţa în Bangladesh.

 

×