x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul nord corean l-a privit pe Mikey Mouse drept în ochi

Liderul nord corean l-a privit pe Mikey Mouse drept în ochi

09 Iul 2012   •   11:53
Liderul nord corean l-a privit pe Mikey Mouse drept în ochi

Corea de Nord comemoreaza 18 ani de la moartea lui Kim Ir-Sen, intemeietorul statului comunist. Cu aceasta ocazie au fost organizate diverse ceremonii caracteristice dictaturii de le Phenian.

Stereotipul dupa care s-au desfasurat ceremoniile de-a lungul timpului a fost rupt de un spectacol muzical la care a participat si Kim Jong-un.

Pe scena s-au perindat personaje precum Mikey Mouse, Alba ca Zapada, Dumbo sau Frumoasa si Bestia din animatiile Disney.

Includerea acestor personaje populare mai ales in SUA, inamicul numarul 1 al comunistilor nord-coreeni, reprezinta o schimbare surprinzatoare.

Interpretii de pe scena au afisat si un altfel de tinuta decat cel obisnuit; actritele au purtat rochii de seara fara bretele sau rochii scurte negre.

Kim insusi a ales actorii si actritele pentru spectacolul respectiv iar schimbarea registrului se datoreaza probabil dorintei lui de a modifica perceptia internationala asupra tarii.

Agentia de stiri oficiala nord coreana a publicat, de curand, o informatie conform careia Kim “planuieste sa aduca schimbari dramatice in domeniul literaturii si artelor'.

×