x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul nord-coreean vrea să umple țara de arme nucleare

Liderul nord-coreean vrea să umple țara de arme nucleare

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2024   •   15:45
Liderul nord-coreean vrea să umple țara de arme nucleare
Sursa foto: Hepta

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara implementează o politică de construcție a forței nucleare pentru a crește „exponențial” numărul de arme nucleare, a raportat marți media de stat KCNA, citată de Reuters.

Într-un discurs ținut luni cu ocazia aniversării fondării Coreei de Nord, Kim a declarat că țara trebuie să își pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară și disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, a transmis KCNA.

O prezență militară puternică este necesară pentru a face față „diferitelor amenințări reprezentate de Statele Unite și de adepții lor”, a adăugat el.

Kim a mai spus că țara se confruntă cu o „amenințare gravă” din partea a ceea ce consideră a fi un bloc militar condus de Statele Unite în regiune.

Un adjunct al ministrului sud-coreean al apărării și omologii săi american și japonez au condamnat marți diversificarea recentă a sistemelor de transport nuclear, testele și lansările de rachete balistice multiple ale Phenianului.

Reuniți la Seul, cei trei și-au reafirmat angajamentul de a consolida cooperarea pentru a asigura pacea în regiune, inclusiv prin descurajarea amenințărilor nucleare și cu rachete ale Coreei de Nord, potrivit unei declarații comune publicate de Departamentul de Stat al SUA.

De asemenea, au convenit să organizeze un al doilea exercițiu militar trilateral în viitorul apropiat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un arme nucleare coreea de nord