x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Limită de alcool pentru proprietarii de câini de luptă din Viena

Limită de alcool pentru proprietarii de câini de luptă din Viena

10 Oct 2018   •   19:36
Limită de alcool pentru proprietarii de câini de luptă din Viena

Proprietarii de câini de luptă din Viena nu vor trebui să exagereze cu băutura atunci când sunt însoţiţi de animalul de companie, conform noilor reguli redactate de autorităţile locale, după ce Rottweiler-ul unei femei bete a ucis un bebeluş, informează DPA. 

Până în prezent, persoanele care deţineau aceste rase de câini trebuiau să participe la un curs de pregătire şi să folosească o botniţă sau o lesă când ieşeau cu animalul la plimbare. 

În conformitate cu noile reguli anunţate miercuri de autorităţile locale, proprietarii câinilor de luptă trebuie să nu depăşească o limită de alcool în sânge de 0,5 grame/ litru, iar câinii lor vor trebui să poarte atât o lesă cât şi o botniţă. 

"Vreau să fac tot posibilul pentru a proteja oamenii şi în special copiii din acest oraş de incidente cu câini", a declarat Ulli Sima, cea cea conduce departamentul pentru mediu din cadrul administraţiei oraşului. 

Ea a prezentat modificările, după ce un băieţel de 17 luni a murit în spital la sfârşitul lunii septembrie, după ce a fost atacat de un câine de luptă. 

Copilul se plimba alături din bunici în Viena atunci când a fost atacat de un Rottweiler, care i-a provocat leziuni grave la nivelul craniului. 

Proprietara câinelui, aflată în stare de ebrietate, nu a intervenit pentru a opri atacul, a precizat poliţia. 

Noile prevederi se aplică mai multor rase de câini printre care Rottweiler, Bull Terrier, Pit Bull Terrier şi Mastiff.

AGERPRES

×