x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lituania are "parfum naţional"

Lituania are "parfum naţional"

04 Ian 2011   •   21:41

Potrivit unui comunicat al ministerului, acest proiect este "un bun exemplu de cum să facem cunoscută Lituania în mod inovator".

"Am vrut să creăm ceva deosebit, care să reprezinte Lituania şi caracterul lituanian", a explicat pentru cotidianul Vilniaus diena Mindaugas Stongvilas, un expert în comunicare aflat la originea proiectului.

Parfumul "Lituania" va fi deci un amestec de santal, cedru şi mosc, respectiv tot atâtea aluzii la originea indo-europeană a limbii lituaniene şi a forţei caracterului lituanienilor.

"Pentru ca lituanienii să se recunoască în parfum, am adăugat miros de lemn ars care poate fi asociat cu ritualurile păgâne, precum şi miros de muşchi şi flori de câmp", a precizat Stongvilas.

Crearea parfumului a fost încredinţată firmei franceze Galimard. Primele 1.000 de sticle au fost produse la preţul de peste 100.000 de litas (28.900 de euro).

Militarii lituanieni mobilizaţi în Afganistan au primit eşantioane şi în curând va veni rândul ambasadelor Lituaniei în străinătate, hotelurilor şi aeroporturilor.

Lumânări "cu miros de Lituania" vor fi puse în vânzare luna viitoare. O linie de produse derivate este, de asemenea, în proces de fabricaţie.

×