x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lituania face apel la semnarea "fără întârziere" a unui acord de asociere UE-Ucraina

Lituania face apel la semnarea "fără întârziere" a unui acord de asociere UE-Ucraina

23 Feb 2014   •   16:15
Lituania face apel la semnarea "fără întârziere" a unui acord de asociere UE-Ucraina

Lituania a salutat, duminică, 'schimbarea democratică de curs' din Ucraina şi a făcut apel la semnarea cât mai grabnică a unui acord de asociere UE-Ucraina, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al republicii baltice, informează AFP, citată de Agerpres.

'Vom fi bucuroşi de semnarea, fără întârziere, a Acordului de asociere cu UE imediat ce noile autorităţi democratice alese şi numite în Ucraina vor fi gata să o facă', subliniază comunicatul diplomaţiei lituaniene, care îşi declară sprijinul ferm pentru 'perspectivele şi aspiraţiile europene ale UE'.

Republica baltică s-a declarat 'ferm angajată' să 'susţină suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială' ale Ucrainei.

Ministerul de Externe lituanian a salutat 'leadershipul' parlamentului ucrainean, subliniind că deciziile sale deschid 'calea unei soluţionări rapide şi paşnice a crizei politice'. Totodată, în comunicat este salutată eliberarea Iuliei Timoşenko şi revenirea ei pe scena politică.

Lituania, care a asigurat în a doua jumătate a anului trecut preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, a jucat un rol-cheie în eforturile menite să finalizeze Acordul de asociere dintre UE şi Ucraina. Preşedintele destituit Viktor Ianukovici a respins acordul în timpul Summitului Parteneriatului Estic desfăşurat la Vilnius la finalul lunii noiembrie.

×
Subiecte în articol: ucraina violente ucraina kiev lituania acord