x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 134. Rușii au bombardat din nou orașul Harkov

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 134. Rușii au bombardat din nou orașul Harkov

07 Iul 2022   •   08:03
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 134. Rușii au bombardat din nou orașul Harkov
Sursa foto: Hepta

Joi, 7 iulie 2022, este cea de-a 134-a zi de război în Ucraina.

Update Rușii au bombardat din nou orașul Harkov astăzi. Trei persoane au fost ucise în urma bombardamentelor, anunță adjunctul șefului Departamentului principal al Poliției Naționale din regiunea Harkov, șeful departamentului de investigații, Serhii Bolvinov, pe pagina sa de Facebook.

„Potrivit datelor preliminare, orașul nostru a fost bombardat de Uragan MLRS, lansator de rachete multiple. 3 persoane au fost ucise și 5 rănite”, a spus Bolvinov.

Update Rușii au lansat un atac cu rachete asupra orașului Kramatorsk din regiunea Donețk: Un om a murit, șase au fost răniți, a anunțat șeful regiunii, Pavel Kirilenko.

Update Steagul ucrainean a fost arborat din nou pe Insula Șerpilor. Acesta este inscripționat cu un mesaj pentru ruși.

Steagul ucrainean flutură din nou pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, la câteva zile după ce trupele rusești au plecat, potrivit lui Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa.

„Amintiți-vă de nava de război rusă ... Insula Șerpilor - aceasta este Ucraina!", scrie pe steagul arborat pe insulă, potrivit CNN.

Mesajul a fost semnat de șeful administrației militare din Odesa, Maksym Marchenko, a declarat Bratchuk.

Update Atacul asupra celor două zone a avut loc în dimineața zilei de joi, 7 iulie, relatează publicația Ukrainska Pravda. În Odesa, regiune din sudul Ucrainei, cu ieșire la Marea Neagră, lovitura a vizat două depozite de cereale, anunță pe Telegram secretarul de presă al Administrației Militare Odesa, Serghei Bratchuk. ”În zori, inamicul a atacat unul dintre districtele regiunii cu două rachete. Au fost lovite două depozite agricole, au fost distruse 35 de tone de cereale. Potrivit primelor informații, nu au existat victime”, precizează oficialul local. Alte două rachete au fost lansate asupra Insulei Șerpilor din Marea Neagră, fiind deteriorată semnificativ zona de acostare a navelor, mai transmite publicația ucraineană.

Zelenski: armata efectuează „lovituri precise" asupra țintelor rusești datorită armelor occidentale

Forțele ucrainene efectuează „lovituri precise" asupra țintelor logistice rusești datorită armelor occidentale, a afirmat Volodimir Zelenski, în ultimul său discurs nocturn.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că noile arme ale armatei ucrainene sunt foarte precise.

Într-un mesaj video, el a spus că loviturile afectează potențialul ofensiv al Moscovei.

„În sfârșit, artileria a început să funcționeze cu putere cu ajutorul armelor pe care le primim de la partenerii noștri. Iar precizia lor este exact ceea ce este necesar", a spus Zelenski, potrivit Sky News.

Liderii ucraineni au solicitat în repetate rânduri Occidentului să trimită mai multe arme pentru a respinge invazia rușilor.

×
Subiecte în articol: Ucraina Volodimir Zelenski