x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 136. Un oficial ucrainean avertizează că situația umanitară din Severodonetsk va deveni "catastrofală"

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 136. Un oficial ucrainean avertizează că situația umanitară din Severodonetsk va deveni "catastrofală"

09 Iul 2022   •   07:27
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 136. Un oficial ucrainean avertizează că situația umanitară din Severodonetsk va deveni "catastrofală"
Sursa foto: Hepta

Sâmbătă, 9 iulie 2022, este cea de-a 136-a zi de război în Ucraina.

Update Explozie la un depozit de muniţie al ruşilor din Ciornobaiivka

O explozie puternică s-a auzit în localitatea Ciornobaiivka din Herson, ocupată temporar de ruşi. „În această dimineaţă a fost lansat un nou episod al serialului legendar. O explozie puternică a tunat în apropierea aeroportului, unde de obicei nebunii se adună lângă echipamentul lor", a scris pe Telegram reprezentantul şefului Administraţiei Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk.

Update Administrația președintelui american Joe Biden va furniza Ucrainei încă patru sisteme de rachete – HIMARS, în cadrul celui mai recent pachet de asistență pentru securitate, potrivit unui înalt oficial din domeniul apărării, scrie CNN.

Un oficial ucrainean avertizează că situația umanitară din Severodonetsk va deveni "catastrofală"

Situația umanitară din orașul Severodonetsk, din estul Ucrainei, va deveni "catastrofală" în viitorul apropiat, potrivit lui Oleksandr Striuk, șeful administrației militare a orașului, citat de CNN.

Striuk a declarat vineri că cea mai mare parte a infrastructurii orașului nu poate fi restaurată, iar condițiile sanitare sunt deosebit de proaste. Canalizarea a fost grav avariat, împreună cu stațiile de pompare și priza de apă.

După luni de lupte, trupele ruse au preluat controlul asupra orașului din estul țării la sfârșitul lunii iunie.

Striuk a declarat că "90% din stocul de locuințe este deteriorat; 60% necesită demolări și reconstrucții".

El a adăugat că cea mai mare parte a orașului va trebui să fie reconstruită, iar multe clădiri înalte vor trebui construite din nou de la zero.

×
Subiecte în articol: Ucraina