x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 183. Ucraina susţine că Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la reţeaua de electricitate

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 183. Ucraina susţine că Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la reţeaua de electricitate

25 Aug 2022   •   08:09
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 183. Ucraina susţine că Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată de la reţeaua de electricitate
Sursa foto: Hepta

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse, a fost deconectată total de la reţeaua de electricitate, susţine compania ucraineană Energoatom, conform cotidianului Le Monde.

Update:"Cele două reactoare ale centralei aflate în funcţiune au fost deconectate de la reţea. În consecinţă, acţiunile forţelor de ocupaţie au provocat deconectarea totală a centralei nucleare Zaporojie de la reţeaua electrică, pentru prima oară în istorie", a comunicat Energoatom.

Compania ucraineană susţine că deconectarea de la reţea este efectul avarierii liniilor de comunicaţii.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri asupra instalaţiilor Centralei nucleare Zaporojie. Informaţiile nu pot fi verificate din surse independente.

 

Update Autoritățile ucrainenene au anuntat un atac al forțelor ruse asupra gării din localitatea Ceapline, aflată în regiunea Dnipropetrovsk, soldat cu cel puțin 22 de morți și 50 de răniți. Patru vagoane au luat foc în urma atacului, a declarat Volodimir Zelenskiării. Kievul a transmis că 25 de oameni au fost omorâți, scrie Reuters. 

Forțele ruse au lansat o racketă Iskander asupra unui tren militar aflat în gara Ceaplîne, din regiunea Dnepropetrovsk. Circa 200 de militari din Forțele Armate Ucrainene au murit și multe echipamente distruse.
Trenul "era în drum spre zonele de luptă" din estul Ucrainei, transmite instituția. 

Atacul a avut loc pe 24 august, de Ziua Națională a Ucrainei. 

De cealaltă parte, autoritățile ucrainene au declarat că 25 de persoane au fost ucise, prin care doi copii. 

ȘTIRE INIȚIALĂ În această dimineață, oficialii ucraineni raportează explozii în apropiere de Kiev. Forțele armate ucrainene au transmis că „mai multe” explozii au fost auzite joi, în jurul orei 3 dimineața, în districtul Vyshgorod, un district situat la nord de centrul orașului, într-o alertă emisă prin intermediul contului de Telegram, informează The Guardian.

×
Subiecte în articol: ucraina