x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 49. Noi bombardamente în Harkov

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 49. Noi bombardamente în Harkov

13 Apr 2022   •   08:05
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 49. Noi bombardamente în Harkov
Sursa foto: Hepta

Miercuri, 13 aprilie 2022, este cea de-a 49-a zi de război în Ucraina.

Update Au reinceput bombardamentele la Harkov

Update Kremlinul respinge ideea unui schimb între omul de afaceri ucrainean Viktor Medvenchuk, un apropiat al lui Vladimir Putin arestat în Ucraina, şi prizonieri ucraineni deţinuţi în Rusia, o propunere a Kievuluui, scrie Tass.

„În privinţa schimbului evocat cu atâta ardoare şi plăcere de către diverse personalităţi de la Kiev, (Viktor) Medvenchuk nu este un cetăţean rus, el nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială (în Ucraina), este un politician străin”, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Update Azovstal, combinatul siderurgic din Mariupol unde se duc lupte grele. Trupele care se infrunta aici sunt militiile separatiste sprijinite de unitari ale cecenilor care asediaza defensiva  soldatilor din Fortele Armate Ucrainene, sprijiniti de paramilitari din Batalionul Azov si de voluntari straini."Dacă atentatele pe teritoriul Federației Ruse vor continua, Forțele Armate Ruse vor lovi în centrele decizionale, inclusiv la Kiev", a scris, in urma cu zece, minute pe canalul sau de Telegrsm, Serghei Soigu, ministrul Apararii al Federatiei Ruse

Update Regiunea Luhansk. Inainteaza coloane rusesti de tehnica in care se remarca si sistemele de rachete Pantir S1

Update Harkov

Update Elicopterele Mi-24P ale Forțelor Armate ale Ucrainei operează în regiunea Herson.

Update Polonia. Aeroportul Rzeszow. Sistem american de rachete antiaeriene „Patriot” dispus pe aeroport.

Update Nou convoi rusesc cu indicativ V in retragere. Zona Kursk.

Update Autoritățile ucrainene construiesc poduri temporare pe autostrada Cernihiv-Kiev în locul podurilor distruse de trupele rusești.

Update Tabară militara ucraineană distrusă de lovituri aeriene rusești. Zona Donetk

Update Ucraina, zona de nord după retragerea rușilor. Cât de deștepți să fie?

Update Mariupol. Cecenii ucid tot ce prind. Alhamdulilah - "lauda lui Alah" - insoteste fiecare grenada sau tir de mitraliera cu care oamenii lui Kadirov "curata" cladirile din apropierea Azovstal

Update Aproximativ 300 de luptatori ucraineni s-au predat in zona Mariupol (in pozitia defensiva a Combinatului Siderurgic Ilici). Cei mai multi dintre acestia sunt raniti. Printre cei care si-au depus armele si au intrat in custodia trupelor de separatisti se numara si voluntari straini (min 1.25, voluntarul britanic, zice-se ca s-ar numi Aiden Aislin)

Update Ce a rămas din Novotoshkovsky, regiunea Luhansk, după retragerea trupelor Federației Ruse

Update Camion al Crucii Rosii distrus si devastat in Mariupol

Update Bombardament în cursul nopții trecute în zona industrială a Harkovului

Zelenski propune schimbarea unui politician pro-rus cu prizonieri de război

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus miercuri să îl schimbe pe Viktor Medvedciuk, un politician pro-rus de rang înalt, cu prizonieri de război deținuți de forțele ruse, scrie Reuters.

Într-un discurs ținut la primele ore ale dimineții, el a declarat că este "important ca forțele noastre de securitate și forțele militare să ia în considerare o astfel de posibilitate".

Marți, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk, care este cel mai apropiat și mai influent aliat al președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

Viktor Medvedciuk se afla în arest la domiciliu pentru suspiciune de trădare, dar a fugit la câteva zile după invazia rusă. Medvedciuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, a negat acuzațiile. O fotografie distribuită pe rețelele de socializare pare să-l arate cu un aspect dezordonat, în cătușe și purtând uniformă militară.

 

Peste 720 de morți în Bucea și în alte suburbii ale Kievului

Peste 720 de persoane au fost ucise în Bucea și în alte suburbii ale Kievului, care au fost ocupate de trupele ruse, și peste 200 sunt considerate dispărute, anunță Ministerul ucrainean de Interne, citat de Sky News.

În Bucea, primarul Anatoli Fedoruk a declarat că au fost găsite 403 cadavre și că numărul ar putea crește.

Biroul procurorului general al Ucrainei a declarat că investighează, de asemenea, evenimentele din districtul Brovary, care se află în nord-est. Cadavrele a șase civili au fost găsite cu răni prin împușcare într-un subsol din satul Shevchenkove și se crede că forțele rusești sunt responsabile.

Rusia a negat anterior astfel de acuzații.

×
Subiecte în articol: Ucraina harkov