x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 66. Forțele ruse au lansat atacuri în regiunile din estul Ucrainei

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 66. Forțele ruse au lansat atacuri în regiunile din estul Ucrainei

30 Apr 2022   •   09:08
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 66. Forțele ruse au lansat atacuri în regiunile din estul Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina. Ziua 66

Update Celebra actriță de la Hollywood, Angelina Jolie, a fost văzută sâmbătă, 30 aprilie, într-o cafenea din orașul ucrainean Liov. Presa ucraineană scrie că actrița, împreună cu colegii de la ONU, organizează asistență umanitară.

Update Poliția ucraineană anunță că a găsit cadavrele a trei bărbați în Bucea, la nord de Kiev, care ar fi fost torturați, potrivit The Guardian.

Într-un videoclip postat pe YouTube, șeful poliției regionale din Kiev, Andrii Nebitov, a declarat că rănile de glonț de la extremitățile bărbaților arată că aceștia au fost torturați. În cele din urmă, fiecare dintre bărbați a fost împușcat în tâmplă.

Hainele bărbaților arătau că erau civili. Aceștia nu au putut fi identificați deoarece fețele lor au fost desfigurate.

Nebitov a declarat că bărbații au fost găsiți în gropi puțin adânci în pădurile din apropierea satului Myrotske.

Update Comandamentul Operațional „Sud” confirmă informațiile despre un atac asupra aeroportului din Odesa: utilizarea ulterioară a pistei este imposibilă.

Update Un spital și mai multe apartamente din Harkov au fost lovite, noaptea trecută, de forțele ruse, anunță serviciile de urgență ucrainene, potrivit BBC.

Un spital și zone rezidențiale din orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, au fost lovite de bombardamente în timpul nopții. Apartamentele din două blocuri cu 9 etaje au fost incendiate, iar un bărbat a fost rănit și transportat la spital, spun echipele de intervenție.

Structurile din beton și ramele ferestrelor au fost avariate în spital, iar la etajul 5 a izbucnit un incendiu, dar nu s-au înregistrat victime.

Update Statul Major General al Ucrainei a transmis forțele ruse au lansat noi atacuri asupra regiunilor din estul țării, scrie DPA.

Trupe rusești se află în apropierea oraşului Izium din regiunea Harkov. Acestea ar încerca să avanseze în mai multe locuri, dar trupele ucrainene resping atacurile, arată un raport al Statul Major General.

Forțe ruse se află și în regiunea Dnipropetrovsk, unde au tras în ţinte cu rachete şi artilerie. Forţele armate ruse se regrupează parţial şi îşi consolidează trupele.

În Lugansk și Donețk au fost respinse 14 atacuri de către armata ucraineană. Aceștia susțin că au distrus 11 tancuri, 9 drone şi şapte sisteme de artilerie.

De cealaltă parte, autoritățile ruse au transmis că artileria a lovit 389 de ținte ucrainene, noaptea trecută, dintre care 35 erau puncte de control, 15 depozite de arme, muniție și combustibil, şi câteva zone unde erau concentrate trupe şi echipamente ucrainene, potrivit Reuters.

Update  Autoritățile din Mariupol îi acuză pe ruși că au furat ventilatoarele din spitale, utilizate în tratamentul pacienților grav bolnavi, transmite Sky News.

„Numai în spitalele din Mariupol existau 60 de ventilatoare. Acum, aceste echipamente sunt cele pe care ocupanții ruși le exportă pe teritoriul lor. În loc să își dezvolte medicina, Rusia îi jefuiește pe alții", susțin reprezentanții Consiliului municipal din Mariupol.

Update Azovstal. Ca într-un  "horror"

Update Rusia a trimis specialiști în domeniul nuclear la centrala de la Zaporojie din Ucraina, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), scrie DPA.

Aceasta se află sub controlul forțelor ruse din 4 martie dar este operată în continuare de personalul ucrainean. 

Update Ruși care și-au încasat-o la Mariupol

Update Tot regiunea Lugansk. Atacuri la joasă altitudine cu bombardiere grele SU 25

Rubijne. Atac al separatiștilor din Lugansk

×
Subiecte în articol: donețk și lugansk