x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 97. Cel puțin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 97. Cel puțin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol

31 Mai 2022   •   08:08
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 97. Cel puțin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol
Sursa foto: Hepta

Marți, 31 mai 2022, este cea de-a 97-a zi de război în Ucraina.

Update  pregatire cu "ceainicul"

Update Cum arata magistrala ferata intre Herson si Nikolaev dupa luptele de azi. Imagini filmate cu drona

Magistrala

Update  Distractie ruseasca la intoarcerea din misiune. Aparate noi KA 52

Update  Ce se pregateste la periferia Mariupolului!!! „Aici s-a stabilit a fi inmormantati cei care au murit in urma luptelor. Se poate vedea Amploarea genocidului", zic cei din Azov Centru - sursa filmarii

Update Agenția ucraineană de presă UNIAN a publicat un videoclip în care un grup de jurnaliști, împreună cu mai mulți soldați ucraineni, sunt la un pas să fie uciși de bombele rusești. Când și unde a fost filmat acest videoclip nu este specificat.

Update Regiunea Herson va deveni „în viitorul apropiat” un subiect cu drepturi depline al Federației Ruse. Cel puțin asta declară Kirill Stremnousov, pe care presa rusă îl numește „adjunctul șefului administrației” din regiunea Herson.

Update Oleksandr Stryuk, șeful administrației militare din Severodonețk, regiunea Lugansk, a declarat că soldații ruși au capturat jumătate din oraș, dar că trupele ucrainene continuă să apere zona.

Update Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat recent că forțele ucrainene nu pot învinge armata rusă dacă nu se vor putea baza pe sistemele de rachete americane.

Arestovici a subliniat că victoria Ucrainei e ”puțin probabilă” dacă SUA nu livrează regimului de la Kiev sistemele de rachete cu lansare multiplă pe care le-a cerut.

Conform CNN, consilierul prezidențial a completat că sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune sunt ”esențiale pentru soarta Ucrainei și independența ei”.

Liderii UE aprobă noi sancţiuni contra Rusiei,inclusiv prin reducerea importurilor de petrol

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns la un acord, cu ocazia summitului de la Bruxelles, pentru impunerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv prin reducerea semnificativă a importurilor de petrol.

"Acord penru interzicerea exporturilor de petrol rusesc în Uniunea Europeană. Această măsură acoperă imediat peste două-treimi din importurile de petrol din Rusia, oprind o sursă uriaşă de finanţare a aparatului de război. Exercităm presiuni maxime asupra Rusiei pentru oprirea războiului", afirmă Charles Michel, preşedintele Consiliului European, într-un mesaj postat pe Twitter în cursul nopţii, la finalul primei zile a reuniunii speciale de la Bruxelles.

"Acest set de sancţiuni include alte măsuri cu efecte dure: eliminarea Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, din sistemul de tranzacţii SWIFT, interzicerea emisiei a încă trei posturi de stat din Rusia şi sancţionarea indivizilor responsabili de crime de război în Ucraina", a precizat Charles Michel.

Sursă ucraineană: cel puțin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol

Oficialii ucrainenii estimează că cel puțin 22.000 de persoane au fost ucise în orașul Mariupol din sudul țării de la începutul invaziei rusești, anunță Sky News.

Potrivit reprezentanților Consiliului municipal din Mariupol, 25 de noi gropi comune au fost localizate într-un vechi cimitir din Crimeea.

În total, de la jumătatea lunii aprilie, cel puțin 16.000 de persoane din Mariupol au fost îngropate în gropi comune din apropierea satelor Stary Krym, Mangush și Vynohradne, susțin ucrainenii.

Alte 5.000 de cadavre au fost îngropate în prima parte a războiului.

Autoritățile mai spun că „mii de cadavre rămân încă sub dărâmături, în cimitire și în morgi temporare".

„Am estimat că numărul morților din Mariupol este de 22.000 de persoane. Dar din ce în ce mai multe fapte arată că rezultatele crimei sunt mult mai grave. Acest lucru necesită o atenție specială din partea comunității mondiale, precum și situația teribilă a populației locale în timpul ocupației", a declarat primarul din Mariupol, Vadym Boychenko.

×
Subiecte în articol: Ucraina mariupol