x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Livrările de tancuri Leopard 2 Ucrainei încing spiritele. Moscova acuză Berlinul de război împotriva Rusiei. Franța și Germania neagă

Livrările de tancuri Leopard 2 Ucrainei încing spiritele. Moscova acuză Berlinul de război împotriva Rusiei. Franța și Germania neagă

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   17:45
Livrările de tancuri Leopard 2 Ucrainei încing spiritele. Moscova acuză Berlinul de război împotriva Rusiei. Franța și Germania neagă
Sursa foto: Hepta

Germania și Franța resping acuzațiile Moscovei care le-a acuzat de război împotriva Rusiei, după decizia de a trimite tancuri Leopard pe frontul din Ucraina, scrie Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a cerut explicaţii ambasadorului Germaniei în Rusia în legătură cu declarațiile "contradictorii" ale șefei diplomației de la Kiev. Ea a făcut referire la declarațiile diplomaţiei de la Berlin, Annalena Baerbock, care a afirmat că statele europene se află în război cu Rusia.
"Ei înşişi înţeleg despre ce vorbesc?", a transmis Zaharova pe Telegram.

Annalena Baerbock a făcut o declarație, marți, în Consiliul European de la Strasbourg. "Luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu între noi".

Autoritățile de la Berlin spun adesea că nu sunt parte în războiul din Ucraina dar cancelarul Olaf Scholz a anunțat trimiterea a circa 60 de tancuri Leopard2 forțelor ucrainene pentru a respinge  ofensiva Rusiei. 
"Nu, cu siguranţă nu. Nu trebuie să existe un război între Rusia şi NATO", a spus acesta, după comunicarea deciziei.

Și Ministerul german de Externe a adus precizări la declarațiile lui Baerbock, precizând că Germania "nu este parte a conflictului".

Totodată, Franța a transmis că nu este în război împotriva Rusiei deși trimite armament în Ucraina. 
"Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia şi niciunul dintre partenerii noştri nu este. Livrările de echipamente militare, ca parte a exercitării legitimei sale apărări, nu constituie o co-beligeranţă. Respingem aceste afirmaţii ale Kremlinului", a precizat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Anne-Claire Legendre.

Și SUA a anunțat că vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina. Acestea  sunt estimate că  vor ajunge la sfârșitul lunii martie.

×