x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locuinţe de români, atacate de rasiştii din Belfast

Locuinţe de români, atacate de rasiştii din Belfast

de Sînziana Stancu    |    15 Iun 2009   •   00:00

Mai multe familii de români au fost obligate să îşi părăsească locuinţele devastate din Belfast, din cauza atacurilor repetate ale unei bande rasiste, care susţine că face parte din gruparea fascistă Combat 18.

Locuinţele românilor din sudul Belfastului au fost atacate începând de joi seară. Tinerii extremişti le-au spart geamurile caselor şi le-au lovit uşile, scandând sloganuri rasiste. O familie de români a părăsit în grabă locuinţa de pe Bulevardul Belgravia, iar o alta, cu un copil nou-născut, a fost îngrozită după ce casa sa, de pe Bulevardul Wellesley, a fost atacată la doar câteva zile după ce fusese forţată să părăsească o altă locuinţă, scrie Belfast Telegraph.

Mai mulţi localnici au stat de pază duminică noapte în faţa noii lor locuinţe, pentru a-i proteja pe români. Unul dintre ei, Paddy Meehan, a povestit că 12 locuitori din zonă "au făcut cu schimbul pentru a apăra casa noaptea trecută". "Rezidenţii locali cred că aceşti oameni trebuie să fie apăraţi", a declarat Meehan.

SCRISOAREA
"Aceşti tineri extremişti au strigat că sunt din Combat 18 şi au lăsat o scrisoare ce conţine un fragment din cartea Mein Kampf, a lui Adolf Hitler, în cutia poştală a uneia dintre proprietăţi", a precizat el. "Acţiunile continuă aşa de câteva nopţi. Uneori se strâng aproximativ 20 dintre ei în faţa proprietăţilor", a mai povestit Meehan.

Poliţia nord-irlandeză a anunţat că Poliţia din sudul Belfastului investighează un număr de atacuri rasiste şi devastarea unor proprietăţi şi unei maşini de pe bulevardele Wellesley şi Belgravia, comise între 11 şi 14 iunie. Un purtător de cuvânt a precizat că "de fiecare dată s-a strâns un grup la aceste proprietăţi, fiind sparte mai multe ferestre". Poliţia nu a "primit plângeri cu privire la rănirea vreunei persoane".

×
Subiecte în articol: externe