x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locuitorii unei străzi din Dusseldorf, notificaţi să plătescă pentru asfaltul pus de Hitler

Locuitorii unei străzi din Dusseldorf, notificaţi să plătescă pentru asfaltul pus de Hitler

02 Aug 2016   •   16:28
Locuitorii unei străzi din Dusseldorf, notificaţi să plătescă pentru asfaltul pus de Hitler

Curtea administrativă din oraşul german Düsseldorf i-a notificat recent pe locuitorii de pe strada Auf'm Rott, situată în suburbii, că trebuie să plătească factura pentru construirea drumului care există din 1937.

Ar reveni 10.000 pe gospodărie, ţinând seama de inflaţie, o sumă colosală ce va trebui plătită pentru rambursarea costurilor de construcţie a acestei străzi în urmă cu 80 de ani, în perioada nazistă, conform ziarului Die Welt, citat în 29 iulie de BBC.

Cum este posibil? În Germania, rezidenţii trebuie să plătească o "contribuţie de dezvoltare", un fel de impozit aplicat de autorităţile locale pentru a asigura plata diverselor infrastructuri cum ar fi drumuri noi, piste de biciclete şi iluminatul stradal.

În timp ce proprietarii locuinţelor de pe strada cu pricina, pe care presa germană a botezat-o ''asfaltul lui Hitler'', s-au arătat nedumeriţi, instanţa a confirmat acum că aceştia trebuie să plătească. Conform deciziei, deşi construcţia a început în anii 1930, în timpul celui de-al treilea Reich, când oamenii nu erau obligaţi să contribuie la construcţia de drumuri şi strada era funcţională, ea a fost finalizată oficial abia în 2009, când s-au adăugat pavaje. Pentru perioada de intervenţie, s-a considerat a fi în curs de dezvoltare, fără să conteze durata de timp implicată. ''Nu există un statut de limitări în ceea ce priveşte lucrările de construcţie'', a declarat Franziska Hoette, judecător la Tribunalul Administrativ din Dusseldorf.

Astfel, actualii locuitori de pe Auf'm Rott vor fi nevoiţi să plătească pentru "asfaltul lui Hitler", pentru felinarele care datează din 1956, pentru un canal colector din 1970 şi pentru pavajele şi verdeaţa adăugate în 2009. Dar, în ciuda loviturii financiare considerabile pe care au primit-o, rezidenţii au acceptat verdictul curţii. Potrivit Spiegel Online, ei au renunţat la căile de luptă legale.

AGERPRES

×