x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit, pe agenda summitului UE din septembrie, de la Salzburg

Brexit, pe agenda summitului UE din septembrie, de la Salzburg

28 Iul 2018   •   11:34
Brexit, pe agenda summitului UE din septembrie, de la Salzburg

Liderii din Uniunea Europeană vor discuta despre Brexit la reuniunea pe care o vor avea la 20 septembrie în oraşul austriac Salzburg, a precizat biroul premierului britanic Theresa May, după discuţii pe care aceasta le-a avut cu cancelarul austriac Sebastian Kurz.

 

"La summit se va discuta de asemenea despre migraţia ilegală, iar în legătură cu acest lucru premierul a confirmat că Marea Britanie va continua să lucreze îndeaproape cu UE acum şi după Brexit", a precizat biroul lui May într-un comunicat transmis sâmbătă. 

Marea Britanie încă nu a convenit asupra relaţiei comerciale pe termen lung cu UE şi nici nu a finalizat acordul de tranziţie care ar urma să intre în vigoare după ieşirea din blocul comunitar la 29 martie anul viitor. 

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a respins joi elementele cheie ale noilor propuneri ale Londrei privind comerţul, chiar dacă el şi omologul său britanic Dominic Raab şi-au exprimat hotărârea comună de a ajunge la o înţelegere până în octombrie. 

Kurz, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, s-a întâlnit vineri cu May la Salzburg şi a spus că este important pentru ambele părţi să evite un Brexit 'dur' sau dezordonat. AGERPRES

×