x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra menţine maratonul, în ciuda tragediei de la Boston. Prinţul Harry şi-a confirmat prezenţa

Londra menţine maratonul, în ciuda tragediei de la Boston. Prinţul Harry şi-a confirmat prezenţa

de Istvan Deak    |    16 Apr 2013   •   16:59
Londra menţine maratonul, în ciuda tragediei de la Boston. Prinţul Harry şi-a confirmat prezenţa

Maratonul de la Londra, programat pentru duminică, va avea loc aşa cum era prevăzut, în ciuda atacurilor care au însângerat maratonul de la Boston, din SUA, relatează AFP.

Dispozitivul de securitate va fi revizuit, pentru a se putea asigura protecţia celor 36.000 de alergători şi a sutelor de mii de spectatori care sunt aşteptaţi la eveniment, a anunţat directorul evenimentului, Nick Bitel, pentru postul de televiziune SkySports.

Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul Reginei Elisabeta a II-a, şi-a confirmat prezenţa la maratonul Londrei de duminică, relatează EFE, preluată de agerpres.ro.

Fundaţia Prinţului William, Duce de Cambridge, este unul din sponsorii maratonului şi Prinţul Harry, 28 ani, se va afla printre cei care vor premia câştigătorii la diferite categorii după încheierea cursei.

Secretarul de stat pentru Sport, Hugh Robertson, a declarat la BBC că are absolută încredere că evenimentul se va derula în condiţii de maximă securitate. ''Londra are o enormă experienţă în organizarea marilor evenimente şi beneficiază de cei mai buni profesionişti în securitate. Modul nostru de a fi solidari cu Boston este să nu renunţăm la maraton'', a spus Robertson. “Reacţia cea mai potrivită este de a continua, de a ieşi în stradă, de a celebra aşa cum facem întotdeauna la Londra şi de a spune astfel că nu ne vom lăsa intimidaţi”, a adăugat el.

Autorităţile, ca şi organizatorii maratonului, şi-au afişat încrederea în dispozitivul de securitate prevăzut pentru eveniment,  afirmând că nu exclud posibilitatea unor modificări, după evenimentele de la Boston. “Avem măsuri solide de securitate la faţa locului, dar, după tot ce s-a petrecut la Boston, ar fi prudent ca poliţia şi organizatoriisă reexamineze aceste măsuri”, a declarat primarul Capitalei, Boris Johnson.

Maratonul Londrei s-a disputat prima oară în 1981, iar ediţia din 2012 a strâns la start peste 37.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: maraton londra