x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra: Poliţia britanică a reuşit să introducă o bombă falsă în Parcul Olimpic în cadrul unui test de securitate

Londra: Poliţia britanică a reuşit să introducă o bombă falsă în Parcul Olimpic în cadrul unui test de securitate

09 Ian 2012   •   15:47
Londra: Poliţia britanică a reuşit să introducă o bombă falsă în Parcul Olimpic în cadrul unui test de securitate

Politia britanica a reusit sa introduca o bomba falsa in Parcul Olimpic din Londra in cadrul unui test de securitate, umbrind intalnirea speciala de luni a Cabinetului britanic din acest loc, care marcheaza 200 de zile pana la inceperea Jocurilor Olimpice din vara acestui an, informeaza Associated Press.

Ofiterii de politie au reusit sa introduca dispozitivul exploziv in principala zona a sitului.
Autoritatea pentru Organizarea Jocurilor Olimpice a refuzat sa comenteze direct in legatura cu introducerea bombei false, aceasta a spus ca 'testul este o practica standard' in toate operatiunile majore de securitate.

'Aceste teste au un rol-cheie in dezvoltarea capacitatii noastre de a ne asigura ca Londra 2012 este sigura si securizata si ca suntem cel mai bine pregatiti pentru a detecta potentialele amenintari inaintea si in timpul Jocurilor Olimpice', se afirma in declaratie. 'Publicul care are bilete ar trebui asigurat ca astfel de exercitii sunt organizate pentru a-i asigura siguranta, care reprezinta prioritatea noastra numarul unu', se mentioneaza in comunicat.

Amenintarea terorista reprezinta cea mai mare problema pentru securitatea Jocurilor Olimpice de la Londra din perioada 27 iulie - 12 august. Securitatea a reprezentat o parte complexa a Jocurilor dupa atacul din 1972 de la Jocurile Olimpice de la München, unde au fost ucisi 11 atleti israelieni si antrenori. Londra nu a fost nici ea ferita de atacuri teroriste - patru atentatori sinucigasi au ucis 52 de navetisti in 2005, cand au vizat reteaua de transport a orasului.
Agerpres

×
Subiecte în articol: securitate londra 2012