x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra, sub ameninţarea unui val de atentate teroriste

Londra, sub ameninţarea unui val de atentate teroriste

20 Dec 2009   •   00:00
Londra, sub ameninţarea unui val de atentate teroriste

Scotland Yard a avertizat companiile din Londra să se aştepte la un atac terorist asupra capitalei britanice de tipul celui comis asupra oraşului Bombay. Un detectiv de rang înalt din cadrul SO15, unitatea de luptă antiterorism a poliţiei metropolitane, a afirmat că "Bombay vine la Londra".



În opinia sa, companiile trebuie să anticipeze un raid cu focuri de armă şi luări de ostatici, comis de "un număr mic de persoane înarmate cu arme de mână şi dispozitive explozibile improvizate", informează The Sunday Times, citat de Mediafax

Avertismentul - cel mai sever făcut de poliţie - a subliniat o evaluare conform căreia o celulă teroristă ar putea pregăti anul viitor un atac asupra Londrei. "Până acum existau speculaţii. Acum observăm ceea ce pare a fi un complot clar de a comite un atac cu arme de foc asupra Londrei", a declarat un consilier de securitate.

În raidul "în stil comando" derulat timp de trei zile în noiembrie 2008, de zece persoane înarmate, împotriva unor cafenele şi hoteluri din Bombay, 174 de persoane au fost ucise şi peste 300 rănite.

×
Subiecte în articol: externe